Viktig. Foreldreinfo til spørreundersøkelse

Postet av Melhus IL - Fotball den 5. Mar 2011

(05.03.11) Forskningsstudiet "Motiverende Lederskap i fotball". 

Melhus IL ved jenter og gutter -97 og 98 er invitert til å være med på nevnte studie ved at trenere deltar kurset i "Motiverende Lederskap" som skal gå i slutten av mars. I den forbindelse er det en spørreundersøkelse for spillerne som skal besvares. Dette må vi prøve å få til i forbindelse med en trening. Det er viktig at så mange som mulig møter til treningen som vi kommer tilbake til senere. Legger ved skriv fra forskningsinstituttene.

Informasjon om prosjektet ”Trivsel i barne- og ungdomsfotball”

Kjære foreldre/foresatte,



Vi er en gruppe forskere fra Universitetet i Bergen og Norges Idrettshøgskole som i samarbeid med forskere fra fire andre europeiske nasjoner, gjennomfører et prosjekt om barne- og ungdomsfotball. Deltakerne i under-søkelsen er fotballspillere, både gutter og jenter, i alderen 10-14 år fra Norge, Storbritannia, Frankrike, Hellas og Spania. Prosjektet er støttet av fotballforbundene i alle landene, inkludert Norges Fotballforbund.



Målet for prosjektet er å tilby opplæring om motivasjon til fotballtrenere gjennom et kurs i ”Motiverende Lederskap”, og se om det skjer en forandring i spillernes motivasjon og engasjement i forhold til fotball i løpet av fotballsesongen. Vi ønsker å måle hvor effektiv opplæringen vår er ved å sammenligne lag hvor treneren har gjennomgått vårt opplæringsprogram, med lag hvor treneren ikke har fått opplæring hos oss. Dette prosjektet kan hjelpe oss med å utvikle en praktisk veiledning for trenere i hele Norge og i andre land. Målet er å sikre at unge fotballspillere mottar den nødvendige støtten som skal til for å opprettholde trivsel og motivasjon for å fortsette med fotball og fysisk aktivitet.



Vi ønsker å invitere barnet ditt til å ta del i denne undersøkelsen. Din sønn eller datter vil om kort tid bli bedt om å svare på et spørreskjema på slutten av en trening. Undersøkelsen vil bli gjennomført 3 ganger; i begynnelsen og i slutten av denne sesongen, og i begynnelsen av neste sesong. Hvert spørreskjema tar omtrent 30-40 minutter å gjennomføre. Spørsmålene vil omhandle ditt barns motivasjon, tro på egne fotballferdigheter, motiverende atmosfære på laget, fysisk aktivitet og trivsel. Om ønskelig kan du henvende deg til prosjektansvarlig (se under) for å se spørreskjemaet på forhånd. Hensikten med dette er å evaluere effekten av opplærings-programmet.



Det er helt frivillig for barnet ditt å delta, og all informasjon som han/hun gir fra seg vil bli behandlet helt konfidensielt. Informasjonen som samles inn vil være avidentifisert, hvilket betyr at barnet ikke skal skrive sitt navn på skjemaene, og det vil ikke være mulig å identifisere den enkelte gjennom data som samles inn. Selv om det hjelper vår studie om alle spørsmålene er besvart, er barnet ikke forpliktet til å svare på alle spørsmålene. Barnet ditt har mulighet til å trekke seg fra studien på ethvert tidspunkt ved å informere oss direkte eller gjennom treneren. Dersom ditt barn ikke vil delta i studien eller senere velger å trekke seg, vil det ikke få innvirkning på forholdet til trener eller Norges Fotballforbund.



Prosjektet er meldt til Etikk-komiteen ved Universitetet i Birmingham, som er behandlingsansvarlig institusjon for prosjektet. Deres tillatelse innebærer passivt samtykke fra foreldrene. Vi ber derfor om at du gir beskjed til prosjektleder Bente Wold (se kontaktinformasjon under) dersom du ikke ønsker at ditt barn skal svare på spørreskjema i prosjektet.



Vi vil bruke datamaterialet til vitenskapelig arbeid, og publisere resultatene i vitenskapelige tidsskrifter. Det vil ikke være mulig å gjenkjenne enkeltpersoner i publikasjoner. Når studien er fullført vil ditt barns klubb motta en rapport der hovedresultatene fra studien blir presentert sammen med våre konklusjoner og anbefalinger. Denne rapporten vil foreligge i anonym form.



Hvis du har spørsmål angående undersøkelsen, vennligst ta kontakt med oss ved hjelp av kontaktopplysningene våre som er gitt nedenfor. Vi håper at du/dere vil støtte dette verdifulle prosjektet!



Vennlig hilsen



Professor Bente Wold Forsker Ole Melkevik Professor Yngvar Ommundsen



Kontaktopplysninger for prosjektleder:

Bente Wold, HEMIL-senteret, Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen.

bente.wold@uib.no, tlf. 5558 3223, mobil 90 53 26 67.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.