MG95: Ute av Norway Cup i 1/64 finale

Postet av Melhus IL - Fotball den 26. Jul 2009

Norway Cup: EXIT

Treff-Molde - Melhus Il: 3 – 1, (1 -1)

Så var det onsdag og vår skjebne videre i Norway Cup skulle besegles. Vi møtte opp på Ekeberg sletta og bane 17 med forventningsfulle gutter, som skulle opp til dyst mot Treff fra Molde. Oppvarmingen gikk greit, med unntak av at Jonas som ble litt ivrig og tråkket over og fikk litt problemer med ankelen sin, men som bet tennene sammen og insisterte på å spille. Tøff innstilling av Jonas som også i turneringen har vist at innsats, vilje og tæl betyr mye for å gjøre det bra. Kampen startet med et klart overtak fra Treff, som i likhet med de fleste av våre motstandere stiller med gutter som er fysisk større og sterkere enn våre. Treff fikk uttelling på sitt overtak og scoret mål på et nydelig langskudd som Tor-Inge var sjanseløs på. Men etter hvert kom vi mer med i spillet og det var ikke ufortjent da Sanjar fulgte etter en håpløs ball og fikk satt den til side for keeper og i mål, med ”verdens lengste tå”.

1-1 til pause.

2 omg startet som den første med overtak fra Treff, men hvor vi stadig var på gode kontringer, og spesielt Robert hadde et par gode raid på venstresiden med påfølgende innlegg som vi ikke klarte å omsette i mål. Det samme hadde Emmi, men det stoppet liksom litt opp da vi kom inn i deres 16 meter. Det endte da med at Treff scoret 2 ganger til mot oss på noen gode angrep, hvor de utnyttet sin fart og styrke til å utfordre og passere vårt midtforsvar.

Kampen ebbet så ut og vi var utslått i vårt første Norway Cup eventyr.

Frank

Mvh Frank

Bilder:

(28. juli 2009) Så kom vårt første tap.

Melhus Il – Skogsvåg/Hald: 0 - 2

Så kom det første tapet vårt i Norway Cup. Vi møtte et aggressivt og fysisk sterkt lag fra Hordaland som mestret den dårlige banen bedre enn vi gjorde. Vi sliter litt når banene er dårlige, da vi er avhengig av godt pasningsspill for fungere godt sammen, pga vi ikke er noe fysisk sterkt lag.

Vi møtte et lag som hele tiden slo langt og som hadde raske og sterke spisser, som forsvaret vårt slet veldig med. 2 dødballsituasjoner avgjorde kampen. Det ene var en korrekt idømt straffe mot oss da Chris ble litt sen for a avverge skudd innenfor 16 meteren, det andre var også et frispark fra langt hold som de kriget i mål.

Vi hadde også våre sjanser og kunne fort utlignet flere ganger, men det er tydelig at flere av våre gutter har hatt lang ferie og er ikke så ”skarpe” som de normalt er.

Med dette tapet ble vi nr 2 i puljen og skal spille 64-dels finale mot Treff Fra Molde i Onsdag morgen.

Mvh Frank

Bilder:

(27. juli 2009) Seier også i 2. kamp, 2-0 over Lyn 3

Mandag ettermiddag og vår andre kamp i Norway Cup 2009. Etter å ha fått senket skuldrene etter seieren mot Bergsøy IL var det en godt motivert gjeng som ville vise Lyn og Oslo at trønderne kunne spille fotball. Motstander Lyn 3 ble nok en enkel motstander for våre gutter som virkelig spilte god fotball og levnet ikke Lyn - guttene en skikkelig sjanse i kampen. Eneste minus ved denne kampen var at vi ikke omsatte alle sjansene vi hadde i mål.

Emmi scoret det første målet etter et godt raid på høyresiden, hvor han etter hvert skar innover i banen og gjennom Lynforsvaret, og scoret sikkert alene med keeper. Vi fikk et mål annullert for offside og flere andre sjanser ble stoppet av en til dels god Lyn målvakt.

Mål nr 2 kom i andre omgang da vi spilte i ” motbakk ” på bane 13 på Ekebergssletta, da Robert kom inn fra venstre og skjøt knallhardt i stanga og inn bak en forfjamset keeper. Men også denne omgangen ble preget av sløsing med målsjansene.

I denne kampen spilte alle guttene våre en meget bra fotballkamp hvor pasninger og bevegelser satt som vi hadde snakket om på forhånd. De jobbet knallhardt i alle ledd og gav ikke Lyn noen muligheter i kampen. Om noen skal ha litt ekstra ros i dag, så må den gå til vår kaptein Christoffer som fra sin sentrale midtbaneposisjon styrte laget sitt slik en kaptein skal gjøre, og Huy Ta som viste med sin iherdige jobbing og passingsblikk at han er verdigfull og god for oss,,, når motivasjonen er på topp !!

Nå gleder vi oss til tirsdag ettermiddag og møte med Skogsvåg/ Hald fra Hordaland, som i dag tapte for Bergsøy, men som også slo Lyn3 2-0 i sin første kamp. Ut ifra resultatene er dette en kamp vi bør vinne, og vinne puljen, men vi skal forberede oss godt og vi tar ikke noe for gitt.

Som Nils Arne sier ” hver kamp lever sitt eget liv ”

Frank Melum

Bilder fra dagens kamp:

(26. juli 2009) Åpningskampen til G95 endte med seier 4-1 over Bergsøy.

Så var det søndag og endelig i gang med vår første kamp i Norway Cup 2009, spente på hvor vi står i forhold til resten av ” fotballverden ” og hvordan fotballformen var, da flere av våre spillere har hatt velfortjente ferier med sine familier i sommer.

Motstander Bergsøy fra Sunnmøre var et robust og spillende godt lag som presset oss hardt i første omgang og som også scoret det første målet etter 10 minutter.

Guttene våre var ikke helt komfortable med det trege kunstgresset og vi slet med pasnings spillet og vi fikk mange brudd i mot oss pga dette. Vi produserte gode sjanser etter hvert men feriemodusen hadde ikke sluppet taket helt i noen av våre gutter, og vi bommet grovt på noen gode muligheter.

Det fortsatte slik i en stund i 2 omgang også, men så løsnet det etter 10 min for guttene og vi satte inn 4 mål de siste 10 minuttene av kampen. Da var vi gode og fikk flyt i spillet vårt og Bergsøy ble løpende etter og var egentlig sjanseløse. Vi fikk satt opp Robert i gode situasjoner som brukte farten sin og kom til gode innlegg. 2 innlegg fra Robert ble satt inn av Emmi og Sanjar, før Christoffer scoret det 3 målet etter innlegg fra Jon Andreas og hvor Robert selv rundet keeper og scoret det siste målet.

Gode treninger i løpet av sommeren viste at guttene som har trent er skarpere enn guttene med litt feriemodus enda. MEN det kommer etter hvert.

De som uthevet seg litt over de andre i dag var Robert, Christoffer og Jonas og Marius som tok tak da det trengtes som mest. Flinke var også vår fantastiske supportergruppe av foreldre og foresatte som er med og setter en god ramme rundt kampene våre.

En grei start på turneringen, hvor jeg tror guttene vil bli bedre og bedre etter hvert som de kommer inn rytmen igjen etter ferien, og senker skuldrene i avgjørende situasjoner foran mål…

Nå gleder vi oss til mandagen og møte med Lyn 3 på Ekebergssletta, hvor vi håper på ny seier og en ny god kamp av guttene våre.