Trond - Melhus, 3 - 5

Postet av Melhus IL - Fotball den 10. Sep 2009

(10. september 2009) Ny seier i 1. divisjon. Her kommer Tores analyser.

Målsettinger
Da er vi over halvveis i høstprogrammet og leder serien. 4 seirer og 1 tap skal vi være fornøyd med. 2 seirer på de 4 siste og vi tar minimum 3. plass. Målet må være å forbedre plasseringen fra i vår. Det bør gå greit. Sesongens hovedmål er jo å være blant de 5 beste lagene i Trøndelag og spille jevnt med alle. Føler vi er der.

Defensivt
Så langt i høst har vi sluppet inn 2,4 mål pr kamp. Før ferien slapp vi inn 2,7 mål pr kamp. Forbedring, men vi bør/skal greie et mye lavere tall. Dette handler om ferdigheter en mot en og organisering. Noe av forklaringen ligger i at vi spiller veldig offensivt når vi har ball med to offensive backer + offensive indreløpere. I etablert forsvar føler jeg vi nå har kommet langt, selv om det er mye å gå på. Vi blir blant annet sløvere i organiseringen mot slutten av kampene.

Offensivt
Offensivt har ting fungert utrolig bra i høst. Vi skaper masse sjanser. Noen har imidlertid mye å gå på i selve avslutningen. Vi brenner for mange sjanser. Dette skal vi trene på. Ett grep vi skal gjøre når sesongen er slutt er å trene på store mål. Vi må enkelt og greit flytte 11-er mål ned på kunstgresset. Nils Arne Eggen sier at du skal øve tilnærmet likt kampsituasjon og da er det klart at målene skal være av riktig størrelse. Har mye å si for hvilke teknikker man kan bruke i ulike situasjoner.

Kondisjonsmessig
Vi er der vi skal være, dvs. bedre enn motstanderne.

Kampen
Vi spilte under pari mot Trond. Vi møtte et ikke alt for sterkt lag men hadde perioder vi var virkelig svake. De første 10 minuttene var grusomme. Jeg spekulerer på hva som skjer. Er vi for dårlig forberedt? Har vi høye skuldre? Var vi blitt vant med ett lavere tempo etter turneringa i Ringebu? Er vi slitne? Noen som har en teori på dett i gruppa??? Ballen går i alle fall ikke hurtig nok og vi gjør alt for mange personlige feil. Deretter har vi perioder hvor vi spiller meget bra og går opp i ei 3-1 ledelse. Så får vi en ny periode i 2. omgang og slipper Trond inn i kampen. De utligner. På slutten kjører vi over Trond og vinner meget fortjent. Men det er nære på at vi ikke greier å score og taper poeng.

Marius: Bra kamp. Våkent ute ved flere gjennomløpninger. Burde kanskje tatt langskuddet som gikk inn over deg. Kunne slått den til corner.

Johnsen: Brukbar kamp. På det jevne. Slår noen pasninger for kort slik at vi blir brutt. Grei kontroll defensivt.

Kristian: Får 10 minutter på slutten av kampen. Bra innhopp. Vi scorer 2 mål og vinner kampen i den perioden.

Huy Ta: En av våre beste igjen. Du er i storform om dagen og ser ut til å trives bedre og bedre som høyreback. Meget fotrapp og konstruktiv.

Jonas: Kontant stopper igjen. God kamp. Samarbeider bra med Giang. Vi blir ved noen anledninger satt i to mot to situasjoner. Dere er her sterke, men vi bør nok holde igjen en av sidebackene som bør slippe seg inn i banen slik at vi unngår slike situasjoner.

Giang: Se Jonas. Noen slappe pasninger men er meget konsentrert og god. Taper et par dueller som du kan vinne ved å være tøffere i presset. God til å bryte foran. Prater mye – bra!

Sanjar: Jobber hardt! Bedre kvalitet på pasninger nå. Fortsatt for høy feilprosent. Dette jobber vi med.

Erling: Ikke din beste kamp. Sliter med pasningsspillet når det er trangt. Blikket har du men stresser litt. Jobber meget bra.

Chris: Sjef! Møter en av byens beste 14-åringer. Duellen ender uavgjort. Begge var gode. Flott overblikk og god til å balanser midtbanen.

Robert: Fine gjennombrudd i 1. omgang. Litt høy feilprosent. Kommer bort i 2. omgang. Er syk!

Emmi: Veldig av og på. Du må ta i selv om ikke alt lykkes. Trond flytter sin raskeste (og største) spiller ned på back når de ser hvor du spiller. Det skal du ta som et kompliment.

Martin: Meget bra kamp. God med ball igjen. Konstruktiv. 3 mål, og det er det du blir målt på som spiss. Et par meget fine finter, bl. a. etter kort corner på dødlinja. Bli mer fandenivolsk i feltet. Her er mange mål å hente. Man må bare blø litt. BB!

Lars: Kommer inn 7 minutter ut i 2. omgang. Litt innbytterpuls i starten med noen svake involveringer. Spiller deg stort opp etter hvert som du blir varm. Avgjør kampen med sikker scoring enda en gang. Mangler litt på antall treninger før du er i startoppstillingen. Stå på.

At Lars starter på benken og kommer inn og avgjør matcher viser hvor sterke vi er i ferd med å bli.