Melhus 1 - Charlottenlund, 1 - 6

Postet av Melhus IL - Fotball den 24. Sep 2009

(24. september 2009) Drømmen om seriemesterskap ble knust i Gruva i kveld. (Nå med kommentarer fra Tore).

Et stort publikum møtte opp i surt høstvær for å se de 2 beste lagene i 1. divisjon kjempe om tittelen. Dessverre la været og baneforholdene en liten demper på stemningen, men det må man tåle i Trøndelag.

Som vanlig startet M1 svakt, og CSK presset i åpningsminuttene. Etter hvert kom M1 med i kampen, og store deler av 1. omgang var jevnspilt. Første mål kom etter en kjempeprestasjon av Sanjar, som hel-sparket ballen i mål fra nesten umulig posisjon. Ikke lenge etter hadde M1 et skudd via begge stenger, og det var nok bare dommeren som ikke så den i mål. Ved pause sto det 1 - 2. Da hadde CSK dominert de siste minuttene, men det var fortsatt muligheter.

2. omgang ble en maktdemonstrasjon av CSK fra første spilleminutt. De rundspilte M1 med stor fart, gode pasninger og solid struktur i laget. CSK fikk riktignok noen billige mål, men sluttresultatet 1 - 6 står nok dessverre i forhold til spill og sjanser.

M1 fikk egentlig aldri til noe eget spill i denne kampen. De ble mest løpende etter ball / motstander, og slet med å få til pasningene på det vanskelige underlaget. Det er litt merkelig at M1-spillerne falt som fluer ute på banen, mens CSK stort sett holdt seg på bena, er det skoene det er noe galt med? Vanskelig å trekke fram enkeltspillere i en slik kamp, men jeg vil berømme Marius og Jonas, som bidro sterkt til at det ikke ble flere mål i mot.

I slike kamper ser man hva som kreves for å bli best. Det er mulig at CSK hadde en god dag, og at M1 hadde en dårlig dag, men det var klasseforskjell på lagene. I teorien kan M1 fortsatt vinne avdelingen, men alle som så kampen skjønner at CSK ikke taper sine 3 siste kamper, så M1 må konsentrere seg om å berge 2. plassen, noe som er en kjempeprestasjon i seg selv.

Olav O.

Tore sier:

Kampen
Vondt tap! Fikk tekstmelding fra kretsens representant i går kveld. Han hadde følgende beskrivelse: ”bra fotballkamp, to gode lag, begge lag viste god teknikk og hurtighet mens CSK var mer kraftfulle”. Enig i dette. Vi tapte på kraft og ble for puslete på det meget tunge og glatte underlaget. Denne kampen har vi imidlertid tapt uansett underlag. CSK var bedre enn oss!

Vi spilte imidlertid en bra førsteomgang og burde ledet etter flere store sjanser som ikke ble omsatt. Så lenge vi greide ”å henge sammen” defensivt var vi med i kampen. Etter hvert ble vi mer slitne og ble alt for lett dratt av og utspilt i midtbaneleddet.

I første omgang fikk Charlottenlund sine to mål etter innlegg (cornere). Dette er noe vi skal gjøre noe med gjennom trening.

Målsetting
En del av vår målsetningen foran sesongen var å være blandt de 5 beste lagene i Trøndelag. Det er vi definitivt! Vi skulle også spille jevnt mot alle lag. 6-1 er vel ikke jevnt, men vi må vel også regne med å ha dårlige dager.

Utstyr - kampforberedelser
Ellers var det litt trist å se hvor glatt det var for enkelte av oss. Dette må den enkelte ta selvkritikk på og skaffe seg utstyr (skotøy) som passer for alle underlag. Det tar vi på nytt til våren, ikke mer behov nå. Det samme gjelder i påkledning. Når det er 7 grader og regn er det lurt med superundertøy under spillertrøya. Tilgjengelige hansker kan også være en fordel. Det skal være behagelig å spille fotball under alle forhold. Det var det nok ikke for alle i denne kampen.

Hommelvik neste
Nå har vi en kamp igjen. Regner med at det blir lett å motivere dere til topp innsats i denne kampen. Kampen kommer til å gå på kunstgresset i Børsa. Seier her og vi tar en klar 2. plass i pulja. Jeg gleder meg!