Kunstgressbygging i Gruva i gang!

Postet av Melhus IL - Fotball den 4. Aug 2010

Mandag 2. august er maskiner på plass for oppstart av bygging av to kunstgressbaner i Gruva. Arbeidet skal være avsluttet i oktober. Vi ber alle om å vise tålmodighet med de forstyrrelser arbeidet medfører samtidig med de aktiviteter som skal skje på banene i høst.

Litt om prosjektet
Melhus Fotball har som kjent grunnet mangel på banekapasitet ikke kunnet tilby sine medlemmer nok banetilbud de senere år. Dette har medført at lag har måtte trene andre steder/leie bane for å kunne gjennomføre trening og kamper. På bakgrunn av dette ble det i februar 2009 nedsatt en arbeidsgruppe i Melhus Fotball som skulle se på mulighetene for å etablere en 11èr kunstgressbane.

Melhus Fotball er en avdeling under Melhus Idrettslag. For at en avdeling skal kunne gjennomføre større byggeprosjekt er man avhengig av at de andre avdelingene i Melhus IL er orientert undervegs, godkjenner endelig prosjekt, finansieringsplanen, låneopptak etc. Dette i og med de andre avdelingene/særidrettene er solidarisk ansvarlige for gjeld som stiftes. Formelt gjøres disse vedtak i Hovedstyret. Alt er kommet på plass i forhold til hovedlaget og de andre avdelingene de siste månedene slik at avd. Fotball nå kan realisere planene.

Økonomi/finansiering
I tillegg til forhold til hovedlaget må selvsagt finansiering være i orden før oppstart. Prosjektet ble kalkulert til 5,3 mill kroner høsten 2009 i et eget forprosjekt. Det ble søkt 1 750 000 i spillemidler i 2009 som ble innvilget av Fylkeskommunen i vår. I tillegg har kommunen bevilget et engangstilskudd på 1 750 000 og samtidig stilt garanti for låneopptak. I og med dette er 3,5 mill i offentlig støtte sikret. De resterende 1,8 mill må Melhus Fotball finansiere selv ved lån og dugnader. Byggelån som senere skal konverteres til et ordinært lån er innvilget hos en privat bank. Kommunal garanti gjør at vi får meget gode vilkår på lån.
 
Entrepriser/fremdrift
Anbud på grunnarbeider og kunstgressleveranse ble innhentet i mai/juni i år. 4 anbydere for grunnarbeid og 7 anbydere for kunstgressleveranse var med i konkurransen. Etter forhandlinger ble Brende AS tildelt entreprise for grunnarbeider mens Unisport AS ble tildelt produktleveranse og legging av kunstgressdekke. Fremforhandlede kontrakter med entreprenører er innenfor opprinnelig kostnadsramme, herunder ligger også en 5èr bane/aktivitetsflate.

 

Endelige kontrakter med anbydere og lånepapirer ble signert i juli av leder for Melhus IL og leder i Melhus Fotball. Dette etter at kontrakter var gått igjennom sammen med prosjektgruppen og alle formaliteter var funnet i orden.

Grunnarbeid for 11èr kunstgress skal etter plan ferdigstilles midt i september. Kunstgressleverandøren beregner to ukers anleggstid på sitt arbeid med legging av dekket på 11èrn. Slik vil banen være klar for bruk ca. 1. oktober, forhåpentligvis er gressbanene i Gruva brukbare frem til da. 5èr kunstgress vil ferdigstilles uka etter.

Kunstgresstype
Mange er interessert i hvilket type kunstgress som skal legges. Etter anbefalinger fra spillergruppen ble Unisport AS valgt som leverandør med sitt nyeste type dekke Duraspine Ultra 42 mm med plasstøpt pad. Dette er et kunstgressdekke som er godkjent for Eliteseriefotball, men som samtidig har de nødvendige slitasjeegenskapene for breddefotball.

Dette er for øvrig samme type dekke som ble lagt på Støren i 2009 og Brekkåsen i år. I tillegg har vi valgt den dyrere løsningen med pad som gjør at banen blir mer lik banen på Fannremsmoen og Lerkendal mtp. spillegenskaper (også de to sistnevnte med pad). Det blir samme type dekke på 11èr og 5èr-banen.

Dugnad
Anleggsbyggingen i 2010 er et stort løft for klubben. Alle medlemmer i Melhus Fotball vil bli berørt av utbyggingen og vil inviteres til å stille på dugnad i forbindelse med inndekning av den vedtatte egenandelen til hver spiller (foreldre/foresatte). Styret i Melhus Fotball vil komme med nærmere informasjon om dette.
 
Parkering
Endringer med parkering vil bli skiltet undervegs i anleggsperioden. Dagens parkering på øvre platå vil etterhvert flyttes bak Nedre gress hvor det vil opparbeides parkering for 60 biler. Følg med her på hjemmesida for informasjon. Alle bes utvise tålmodighet og ta hensyn til hverandre under byggeperioden, etterhvert blir alt så meget bedre!
 
mvh Byggekomiteen
v/ Randi og Roger

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.