SrH: Målfest i siste seriekamp

Postet av Melhus IL - Fotball den 7. Okt 2011

(08.10.2011) Sr herrer møtte Byåsen til sesongens siste seriekamp i Gruva lørdag 08. okt. Hele 12 mål ble scoret i kampen, som tilslutt ender uavgjort.

Opprykket til 4de divisjon feires nok en gang idet siste seriekamp er avviklet

Byåsen stilte som ventet med ett mye sterkere lag enn i vår. De har plukket mye poenger i høst og kjemper for å beholde plassen i 5.div.

Melhus tar ledelsen etter 6 minutter, Emil Leikvoll spiller fri Joakim Grinde i feltet, Joakim scorer fra kort hold.

Joakim gratuleres med scoring til 1-0

Byåsen utligner like etter, på frispark fra litt skrå posisjon litt utenfor 16meteren.  Det er Byåsen som spiller best fotball de siste 30 minutter av omgangen. Melhus gjør endel personlige feil og blir ofte unøyaktige under press. Etter 28 minutter scorer Byåsen til 2-1, på ett frispark der Adrian klarerer til tverliggeren, ballen fanges opp av Byåsen i feltet og puttes i mål.

1-3 kommer på et lurt gjennomspill sentralt etter 32 minutter, og 1-4 rett før pause på heading på corner. Kampen ser punktert ut til pause.

I pausen gjør Melhus to bytter, Stian Falch kommer inn for Joakim i angrep, og Anders Haugen debuterer for Melhus Sr når han kommer inn for Erik Kvam Hansen på venstre back.

Melhus går ut friskt etter pause og har umiddelbart to store sjanser: Samim kommer alene med keeper og setter i stolpen, og Emil kommer til innlegg fra 5meter på tvers, men Byåsen klarerer såvidt.

2-4 kommer etter 48 min., Samim legger inn fra venstre, keeper klarerer og Stian Falch fanger returen, drar seg på tvers og runder keeper og scorer sitt første mål for Melhus fra skrått hold.

Marius takker Stian for scoringen, Stian takker Samim for pasningen

Melhus fører kampen nå. 3-4 kommer ikke lenge etter, når Byåsen presses til å sette ett innlegg fra Thomas Matisen i eget mål.

Stian Falch scorer sitt andre for dagen og utligner til 4-4 etter 58 minutter, et godt skudd som går såvidt via en Byåsen-forsvarer og under tverrliggeren. Melhus har hentet seg inn etter en svak førsteomgang.

Stian Falch (skjult) bringer ballanse i regnskapet

Byåsen får straffe etter 78 minutter. Adrian redder , men linjemannen mener han har forlatt streken før straffen ble tatt, og den tas pånytt - 4-5. Surt..

Når Byåsen like etter får gå opp til 4-6 ser kampen avgjort ut. Men Melhus-guttene nekter å tape denne kampen. De presser på videre og får betalt med scoring til Marius Pedersen i det 87. minutt: Melhus kommer seg opp på venstre side og får lagt inn mot første stolpe der Marius sklir inn ballen imål fra kort hold ved venstre stolpe.

Utligningsmålet kommer like før slutt, Einar legger ett godt plassert frispark inn i feltet, og Håvard Svegård header imål.

Håvard Svegård (flankert av Martin N og Stian F) scorer på heading

Melhus viser mye godt spill i andre omgang, og er fornøyde med opphenting to ganger. Resultatet blir sjebnessvangert for Byåsen: Støren tapte sin hjemmekamp mot Sokna idag, og ville med Melhus-tap rykket ned i 6.div. Istedet ble det nå Byåsen som må ta turen ned.

Nok en champagne-feiring er på sin plass etter siste seriekamp er ferdig og opprykket et faktum. Melhus må riktignok spille to kamper til om tittelen seriemester 5div. (sluttspill-kamper mot øvrige avdelingsvinnere)

Kampfakta: Melhus - Byåsen 6-6
Forsvar: Thomas Mathisen, Einar Berg, Håvard Svegård og Erik Kvam Hansen
midtbane: Emil Leikvoll, Eivind Dille Andersen og  Håkon Stephani
angrep:  Joakim Grinde,  Marius Pedersen og  Samim Meskinyar