INFORMASJON FRA KRETSEN ANGÅENDE TOPPGRUPPE

Postet av Melhus IL - Fotball den 6. Des 2012

TIL KLUBBENE, KRETSPERSONELL, SPORTSLIG LEDER TOPPKLUBB, NFF:

Her følger informasjon om et nytt prosjekt fra kretsen i aldersgruppa 13 - 16 år.

Prosjektet omfatter ikke spillere allerede tilknyttet toppklubb. Årsaken er at det forutsettes at toppklubber gjennom klubblisens skal ha kompetanse som sikrer gode trenings- og kamparenaer for unge spillere.

TFK TOPPGRUPPE, INFORMASJON TIL KLUBBENE:

Trøndelag Fotballkrets v/ Spillerutvikler tar i desember 2012 ut en gruppe på 5-10 spillere som får: oppfølging via spillerutvikler, spillerens trener via trenerutvikler og spillerens klubb via klubbutvikler. Prosjektet skal prøves ut i perioden desember 2012 – april 2013. Det blir en evaluering av det etter regionsamlingen i april 2013.

Hensikt og målsetning med prosjektet:

Fra NFF sin handlingsplan 2012-15: ”Krets har, i samarbeid med toppklubb og spillers klubb, ansvar for de beste 13 – 16 – åringene”. I dette mandatet legger vi inn føringer som baserer seg på verdier i norsk fotball:

1.       Det er i de gode miljøene de gode spillerne kommer.

2.       Det er i alles interesse at alle muligheter for en enkeltspiller i en klubb utnyttes før klubbskifte skjer(”Miljøtrappa”).

Spillere som tas ut til toppgruppe må ha ferdigheter, ressurser, målsetninger og holdninger i tråd med de ressursene som brukes. Dette er i tråd med Trøndelag Fotballkrets sin handlingsplan: ”Å legge til rette for at spillere i alderen 13-16 år med ferdigheter, ressurser, holdninger og målsetninger får et tilrettelagt trenings- og kamptilbud med tanke på fremtidig rekruttering til trøndersk og norsk toppfotball”.

Vi håper med dette at klubbene blir dyktigere til å legge til rette for tankegangen ”spilleren i sentrum”, at treneren får hjelp og veiledning i sin praksis og at spilleren får hjelp til helse, totalbelastning, utviklingsmål. På kort sikt håper vi dette gir spilleren fremgang i konkurransen om å spille på aldersbestemte landslag, på lengre sikt vil klubb og trener sitte igjen med økt kompetanse til nye kull.

 

Tarjei N. Smågesjø, spillerutvikler. Christer Basma, trenerutvikler. Tommy Bang-Larssen, klubbutvikler.

 

Tarjei N. Smågesjø

Spillerutvikler Trøndelag Fotballkrets

Landslagstrener J19


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.